Danske Bank: Lån penger og förbrukslån.


Danske Bank er som navnet indikerer en dansk bank. De er i Norge representert gjennom Fokus Bank, som de kjøpte opp i 1999, og senere la under sitt hovedmerkenavn; Danske Bank. Etter sammenslåingen med Fokus Bank, har Danske bank fått filialer over hele landet. Deres hovedvirksomhet er sentrert rundt dagligbank drift, hvor også lån inngår som en del av tjenesteportoføljen. Danske Bank er imidlertid først og fremst en fullskala bank, og ikke en spesialisert lånemegler eller utlåner med fokus på forbrukslån uten sikkerhet.

Fordelen med det, er at du enkelt kan søke om lån uten sikkerhet via nettbanken din, om du allerede er kunde hos Danske Bank. Til gjengjeld er ulempen at prisene ikke er like konkurransedyktige som hos de spesialiserte utlånerne, og behandlingstiden for deg som ikke er kunde er markant lengre. Danske Bank og andre banker forøvrig, vil sjelden være det beste alternativet for deg som ønsker å ta opp et lån uten sikkerhet.

Har du derimot mulighet til å stille sikkerhet for lånet, enten i form av en bil, en båt, en bolig eller ved for eksempel at du får bestemor eller pappa til å kausjonere for lånet ditt, er imidlertid de tradisjonelle bankene gode alternativer, men om du ikke har sikkerhet, er nok det beste å gå via en lånemegler eller låneagent som er spesialisert på utlån i dette segmentet.

Vilkår for lån fra Danske Bank

  • Minimum lån: 200000 kr
  • Største lån: 7000000 kr
  • Laveste renten: 4.85%
  • Største renten: 6.1%

Utvikling av rente på lån fra Danske Bank